Leziune SLAP
Leziune SLAP Prin termenul Slap Lesion se înțelege, de obicei, apariția unei leziuni a părții superioare anterioare a labrumului glenoid asociată cu detașarea tendonului capului lung al bicepsului. Aceasta este…
Citeste totLeziunea Coamei rotatorilor
Rupturile coafei rotatorilor pot fi parțiale sau complete și sunt frecvente. În 90% din cazuri, aceste leziuni sunt degenerative, în timp ce doar 10% dintre ele derivă dintr-o traumă. Rupturile degenerative reprezinta…
Citeste totUmăr blocat
Capsulita adezivă Capsulita adezivă a umărului este o afecțiune caracterizată printr-o inflamație specifică a capsulei articulare a umărului. Poate fi idiopatică sau din cauza traumelor articulare și a intervențiilor…
Citeste totRuptura capului lung al bicepsului humeral
Ruptura capului lung al bicepsului implică adesea porțiunea sa proximală Este mai frecventă la persoanele de peste 40 de ani care spun despre durerea cronică datorată sindromului de impingement. Acest lucru duce…
Citeste totDislocarea claviculei
Dislocarea claviculei (acromioclaviculară) Această leziune constă în ruperea completă sau incompletă a ligamentelor care mențin capetele opuse ale acromionului și claviculei unite. Consecința este o dislocare ascendentă,…
Citeste totClaviculă fracturată
Fractura claviculei Fractura claviculei Fracturile claviculare sunt printre cele mai frecvente cauze ale leziunilor osoase. Fractura este localizată mai frecvent în pasajul dintre al treilea medial și lateral (80%),…
Citeste totLuxarea umărului
Dislocarea umărului (glenohumerală) Umărul este cea mai mobilă articulație a corpului. Această caracteristică, totuși, o face și cea mai instabilă articulație a organismului uman și de aceea este adesea obiectul…
Citeste totImpingement (Sindromul de impingement subacrominal)
Impingement (sindrom de impingement subacromial) De fiecare dată când brațul superior este ridicat deasupra capului, apare o îngustare a spațiului dintre capul humeral și acromion. Acest spațiu, (spațiul subacromial)…
Citeste totInstabilitatea umărului
Instabilitatea umărului Articulația umărului cuprinde trei oase: humerusul (osul superior al brațului), clavicula (osul gulerului) și scapula (omoplatul), care sunt interconectate prin mușchi, tendoane și ligamente.…
Citeste totFractura humerusului proximal
Fracturile humerusului proximal se verifica de obicei la nivelul colului chirurgical al humerusului. Pacienții de peste 50 de ani își găsesc adesea mecanismul traumatic într-o simplă cădere, în timp ce persoanele…
Citeste tot